Logo
Banner
Titulní stránka Přihlášení Ceník Katalog Nákupní košík Pokladna

  • Výdej obj. Na Horce 7,     Praha 8         
  • Prodejna:   Tel: 777 882 200
  • Doprava:     Tel: 283 922 008

___________________________________

s DPH: 0 Kč


Prodejna-Výdej zboží

SuperElektro.cz Praha 8
Březiněves, Na Horce 79

Odběr zboží objednaný přes

web po dohodě možný:

Po-St a Pá 9,00-17,30

Čt- 14,00-19,00

Lepší domluva předem na tel.

Možno výdej až do 20. hod

Tel. 283 922 008
 GSM.777 88 22 00

E-mail:  info@superelektro.cz

Aktualizováno 02.04.2024

Varné desky

Ja vybírat varnou desku a horkovzdušnou troubu?

Sporák nebo vestavěnou troubu s varnou deskou?


Naše rozhodnutí v tomto případě bude ovlivňovat především estetické hledisko, naše finanční možnosti a uživatelský komfort jednotlivých výrobků. Moderní kuchyně se dnes zpravidla vybavují vestavnými spotřebiči, které lépe zapadají do celkového rázu interiéru kuchyně a také zpravidla poskytují vyšší uživatelský komfort.


Vestavnou troubu je také možné zabudovat do skříňky ve výšce, ve které se nám bude dobře manipulovat s pokrmy a vařidlovou desku samostatně do desky kuchyňské linky. Nevýhodou vestavných spotřebičů je nutnost přizpůsobení kuchyňské linky pro tyto spotřebiče. Proto se často vestavné spotřebiče pořizují spolu s novou kuchyňskou linkou.


Samostatný sporák bude levnější a jednodušší variantou. Výhodou je jeho nenáročná instalace a jednoduchá výměna starého sporáku za nový. Nevýhodou při jeho postavení vedle kuchyňské linky je také vznik mezery mezi sporákem a linkou, která se špatně čistí.


Plynovou nebo elektrickou troubu?


Plynová trouba se vyrábí jako sporák v kombinaci s plynovou deskou.


Výhodou je finančně méně náročný provoz.


Hlavní nevýhodou je omezená možnost regulace teploty, která je provedena jen ventilem omezujícím přívod plynu nebo termostatem napojeným na ventil. Rozmezí řízení teploty je potom zhruba 150 - 260°C.


Trouba může být vybavena také grilovacím hořákem nebo vyjímečně elektrickým grilovacím tělesem.


Elektrická trouba se vyrábí jako sporák v kombinaci s plynovou elektrickou plotýnkovou, sklokeramickou nebo indukční varnou deskou a jako vestavný spotřebič. V základním provedení je vybavena horním a spodním tělesem. Dalším vybavením mohou být různé typy grilů, ventilátor a zadní kruhové těleso, otočný rožeň.


Řízení teploty je možné pomocí elektronických obvodů provést velmi přesně. Zpravidla bývá v rozmezí 50 až 250°C.


U nejvyšších modelů lze troubu programovat nebo si nechat připravit jídlo podle výrobcem nastavených programů, podle kterých se v potřebném sledu střídají různé způsoby ohřevu.


Nevýhodou je u některých modelů nutnost přívodu 400V (380V) nebo 2x 230V (220V).


Plynovou nebo elektrickou varnou desku?


V sortimentu vestavných varných desek i sporáků je výběr ze široké palety různých typů ohřevu.


Varné desky mohou mít ovládání přímo na panelu trouby, obdobně jako sporáky nebo přímo na ploše desky. U některých typů elektrických varných desek může být panel ovládání vestavěn ve skříňce nad deskou. Sklokeramické a indukční desky mohou mít ovládání pomocí senzorových tlačítek, teleskopických nebo magnetických knoflíků.


Vyrábějí se rovněž varné desky s kombinovanými způsoby ohřevu, například kombinace plynu s některým způsobem elektrického ohřevu nebo indukční a elektrický ohřev atd.


Elektrické varné desky je nutné připojit na přívod 400V (380V) nebo 3x 230V (220V).


A proč právě elektrickou troubu?


Elektrická trouba má zkrátka navrch. Týká se to hlavně počtu funkcí a samozřejmě i kvality připravovaného pokrmu. A ještě jedna nezanedbatelná výhoda: protože moderní spotřebič se může pyšnit vysokou variabilitou, není problém obstarat si varný panel a troubu jako dvě samostatné jednotky. Pro vás to znamená nárůst komfortu. Troubu si jednoduše umístíte do takové výšky, která nejvíce vyhovuje vašim zádům. Může se stát, že v moderní kuchyni ji budete marně hledat pod varnou deskou v úrovni spodních skříněk. Trouba zakomponovaná ve výšce očí klidně na opačném konci kuchyňské linky, než je varná deska není žádnou zvláštností.


Rozumíte řeči své trouby?


Horní a dolní ohřev


Nejznámější a nejčastěji používaný ohřev, jímž nic nezkazíte. Je ideální pro pečení pečiva a drůbeže.


Horní ohřev


Tento druh ohřevu využijete hlavně u cukrářských prací. Například při dopékání horní vrstvy koláčů a podobně.


Dolní ohřev


Touto funkcí napravíte drobné nedostatky u nedopečeného spodku koláče nebo pizzy. Když umístíte na plech s vodou sklenice, můžete tímto způsobem i zavařovat nebo sterilizovat.


Horký vzduch


Díky ventilátoru se zajistí rovnoměrné proudění horkého vzduchu, takže můžete péci současně na několika úrovních. Tímto způsobem ušetříte spoustu času. Chuť ani aroma se přitom nesmíchají.


Multi horký vzduch


Je vhodný na pečení koláčů a drobného pečiva


Profi horký vzduch


Tato funkce umožňuje pečení na profesionální úrovni. Můžete péci současně ve třech rovinách, aniž by se vůně a chutě jídel promíchaly. Ventilátor rovnoměrně rozdělí teplo v troubě produkované kruhovým, horním i spodním ohřívacím tělesem.


Pizza pečení


Tato funkce opeče vaši pochoutku do křupava. U tohoto ohřevu je v provozu ventilátor společně s kruhovým a spodním ohřevným tělesem.


Infrapečení


Je vhodné na pečení masa. Grilovaní těleso funguje společně s ventilátorem, který teplo rovnoměrně rozděluje.


Gril


Jeho funkce vyplývá už ze samotného názvu. Některé modely trub nabízejí podle objemu připravovaných surovin možnost spustit velkoplošný gril s vysokým výkonem nebo jen menší grilovaní plochu.


Rozmrazovací stupeň


U této polohy spínače je v provozu jen ventilátor a vnitřní osvětlení spotřebiče. Slouží k rozmrazování potravin.


Udržování teploty


Tento ohřev využijete na udržení optimální teploty pokrmů nebo pro nahřátí talířů před servírováním

Vyhledávání


Filtr- doporučujeme zapnout AKCE

Zobrazit pouze výrobky:

Akce
K vidění "Na prodejně"
Doprava Zdarma